Buitenschoolse Opvang

vanPETnaarPRET zorgt op een interactieve en positieve manier voor bewustwording bij kinderen. De invulling van onze programma’s kenmerkt zich door de combinatie van vertellen, laten zien en vooral zelf doen. Een belangrijk uitgangspunt is plezier. Hierdoor vergroot je de impact en de kans op bewustwording en handelen. Recyclen is FUN! 

Speciaal voor de BuitenSchoolse Opvang hebben we diverse activiteiten samengesteld, waaraan kinderen van alle basisschoolleeftijden mee kunnen doen. Natuurlijk wille we de kinderen een duurzame boodschap meegeven, maar plezier maken voert de boventoon. 

Vijfkampfoto

PetPret-vijfkamp

De vijfkamp is bedoeld voor basisschoolkinderen om op de eerste plaats plezier te maken met petflesjes (afval), een actief compleet programma te bieden en ook een beetje na te laten denken over recyclen, hergebruik, duurzaamheid, bewegen. De vijfkamp bestaat uit vijf onderdelen waarbij de verschillende groepjes punten kunnen verdienen. Per onderdeel is de bruto tijd 15 minuten, de netto tijd (tijd om score neer te zetten) is 10 minuten. Het groepje met de meeste punten wint van PetPret-vijfkamp. Dit betekent dat we de aanwezige kinderen in groepjes verdelen van 5/6 kinderen. Daarbij gaan de leeftijden door elkaar. Ieder groepje heeft een captain en hij of zij is verantwoordelijk voor het team en het bijhouden van de
scores.
De totale duur van het programma is ongeveer twee uur. Uiteraard is het programma aan te passen aan het aantal kinderen.

Doppen Challenge

Doppenchallenge

Circulair bouwen in de dop. Een combinatie van Lego, Kapla en een ballenbak is de beste omschrijving van de doppenchallenge. We komen een dagdeel (ongeveer 2 uur) langs met ons ‘zwembad’ met 15.000 doppen. Natuurlijk hoort hierbij ook een duurzaam verhaal over hergebruik, maar het gaat vooral om het bouwen. Tijdens de workshop hebben we diverse doppenchallenges van de hoogste toren bouwen of mozaïeken tot het bouwen van je eigen verhaal. Het is wellicht ook leuk om als BSO te helpen met sparen voor de KNGF geleidehonden. Wij doneren een bedrag per kg aan KNGF geleidehonden. De doppenchallenge is geschikt voor alle basisschool leeftijden. 

IMG_20210112_102123_611

Diverse mogelijkheden

We verzorgen ook diverse workshops van het knutselen van een moestuintje van petflessen of het maken van PetPretRaket tot het leveren van DIY-pakketten en flessenpost (zie hiervoor petpretpakket.nl). Daarnaast helpen we graag om voor jouw BSO een jaarprogramma te ontwikkelen rondom het thema duurzaamheid.
Lijkt het je ook leuk om samen met de kinderen aandacht te hebben voor duurzaamheid door het maken van PetPret? Neem dan contact met ons op door een bericht te sturen naar info@vanpetnaarpret.nl of direct te bellen met 06 – 55 77 05 23. Wij verzorgen ons programma ook in de schoolvakanties.