DoppenWalhalla - Kaai Duurzaam - Roosendaal

Als onderdeel van het PetPretPark concept, waar afval de grondstof is voor plezier, hebben we in 2022 een groots Doppenwalhalla gerealiseerd. Het eerste doppenwalhalla van de wereld is gevestigd in KaaiDuurzaam, Kadeplein 2 in Roosendaal. De eerste groepen hebben we begin april mogen ontvangen.

Mogelijkheden
Er zijn verschillende mogelijkheden. We zetten er een paar op een rijtje.

  • Reserveren van DoppenWalhalla, exclusief voor jouw groep, per dagdeel => € 150,- excl. btw. Het doppenwalhalla is van 9:00 – 12:00 uur tot je beschikking. Het is eventueel mogelijk om extra begeleiding bij te boeken.
  • Doppenbox gevuld met 5.000 doppen en suggesties voor diverse creatieve activiteiten => € 50,- excl. btw per box per week (woensdag tot woensdag).
  • Maatwerkprogramma voor scholen, organisaties of particulieren, zoals bijvoorbeeld een doppenworkshop of kinderfeestje. Prijs op aanvraag.

Win-Win-Win: circulair, plezier en goed doel
Het doel is in de eerste plaats om kinderen, maar ook volwassenen, veel plezier te laten beleven aan doppen: alles wat je met doppen zou willen doen, maar wat thuis niet kan. Daarnaast zorgen we door hergebruik voor extra circulaire bewustwording. En last but not least genereren we extra opbrengsten voor de KNGF geleidehonden. 

Zwembad vol doppen in het DoppenWalhalla

Veelgestelde vragen

Het doppenwalhalla is nog volop in ontwikkeling. De eerste bezoekers hebben inmiddels een kijkje kunnen nemen. Het enthousiasme was erg groot en er kwamen veel vragen over inleveren, KNGF, scholen etc. Daarom een overzicht van de eerste vragen en antwoorden op een rijtje. Mocht je meer vragen hebben, stuur ons een bericht: info@vanpetnaarpret.nl.

Ik spaar al doppen voor KNGF. Waarom zou ik ze dan naar het DoppenWalhalla brengen?
Het inleveren van doppen bij het Doppenwalhalla levert KNGF hetzelfde geld op. Hoe werkt het? Je levert de doppen in bij DoppenWalhalla. Deze doppen worden gewogen. Er wordt €0,20 per kg (zelfde prijs als huidige afnemer) gedoneerd aan Stichting D-DOG. Daarna maken we de doppen schoon en kunnen kinderen er mee spelen. Dubbel pret dus! Kortom win-win-win: dubbel geld voor KNGF, kinderen die plezier maken en hopelijk nog meer mensen die meesparen.

Wanneer is het DoppenWalhalla open?
Het Doppen Walhalla is voorlopig alleen op afspraak geopend. Je kunt een plekje reserveren via info@vanpetnaarpret.nl

Kan ik met school/groep naar het DoppenWalhalla komen?
Jazeker. Je kunt een afspraak maken om bijvoorbeeld het DoppenWalhalla voor een dag of dagdeel af te huren. Samen met de school maken we een leuk en educatief programma afgestemd op de leeftijdsgroep. Scholen en BSO’s uit de gemeente Roosendaal kunnen tot aan de zomervakantie gratis deelnemen aan een kennismakingsprogramma in het DoppenWalhalla. Daarnaast kan het DoppenWalhalla ook naar je school komen met een berg aan doppen en een leuke workshop.

Ik wil een kinderfeestje houden in het DoppenWalhalla, kan dat?
Ja, dat kan op de woensdagmiddagen. De kinderen kunnen dan vrij spelen. Daarnaast is er een doppenprogrammaatje voor de kinderen met diverse onderdelen. Natuurlijk zorgen we voor ranja en iets lekkers.

Wat zijn de kosten?
Ons doel is om de kosten voor het doppenwalhalla zo laag mogelijk te houden, zodat iedereen er gebruik van kan maken. Dit willen we doen door het werken met vrijwilligers en bedrijvenpartners die het tof vinden dat kinderen op deze manier plezier hebben.

Kan ik als organisatie het DoppenWalhalla steunen?
We willen de kosten voor bezoekers laag houden om iedereen de kans te geven om naar het DoppenWalhalla te komen. Geld mag eigenlijk het plezier van kinderen niet in de weg staan. Het organiseren van DoppenWalhalla kost natuurlijk geld (aanbouw, locatie, onderhoud, bezetting, communicatie). Een bijdrage die een stukje van deze kosten dekt, is dus zeker welkom en daarover gaan we graag in gesprek.

Is het mogelijk om het circulaire verhaal van het DoppenWalhalla te vertellen aan groepen?
Ja, graag zelfs. Het verhaal er achter heeft een uitgebreide en toch wel bijzondere voorgeschiedenis. Hopelijk inspireert het mensen om anders te kijken naar de kansen op het gebied van circulariteit. In ieder geval dat het super leuk is om zo te denken en te doen.

Ik wil in contact komen met het DoppenWalhalla, hoe kan dat?
Je kunt contact opnemen met Rolph Adriaansen via 06-55770523 of een email sturen naar info@vanpetnaarpret.nl.
We hebben ook een instagrampagina, dus ga ons vooral volgen.

Impressie DoppenWalhalla