Eskiproom

Het thema duurzaamheid is niet het meest aansprekende onderwerp voor een brede groep mensen. Daarom kijken we vanuit vanPETnaarPRET hoe we dit toch aantrekkelijk kunnen maken. Tijdens het Festival der mogelijkheden ‘23 in Roosendaal hebben we een pilot gedaan met een tiny escape room. Dit was zo’n succes; kinderen stonden in de wachtrij van meer dan een half uur. Aanleiding genoeg om hier meer mee te doen en wel met flexibele opzet, dus voor op locatie. 

Het resultaat ‘De Eskiproom’. Dit is een tiny escape room in een retro Kipcaravan. De eskiproom is qua inrichting circulair, waarin zoveel mogelijk spullen zijn hergebruikt.

Doelstelling
De ambitie is om met de Eskiproom op tournee te gaan, langs evenementen, scholen, bedrijven en verenigingen. Het doel is om deelnemers aan de eskiproom spelenderwijs met ene glimlach te triggeren, bewust te maken van verschillende duurzaamheidsthema’s. De inhoud van het escape spel wordt afgestemd op een specifiek thema (van afval, energie, fairtrade tot vergroening) en de betreffende doelgroep (kinderen, jongeren – volwassenen).

Inhoud
retro – Kipcaravan. 
De Eskiproom is een tiny escaperoom in een Kip caravan. De originele caravan van Nederlandse bodem is de basis. De caravan is afkomstig uit 1980 en heeft binnenin ook de echte retro look & feel. Dit maakt de caravan praktisch om mee te nemen en opvallend schattig om te zien door het kleine formaat.

10 minuten challenge
De kipcaravan biedt plaats aan max. 6 personen. Deze krijgen de opdracht om binnen 10 minuten de puzzels op te lossen. Deze korte tijd is nodig omdat we een snelle doorloopsnelheid willen genereren,  zodat we in korte tijd relatie veel mensen kunnen laten deelnemen.

Duurzame thema’s
 De eskiproom heeft een flexibele invulling. Dit betekent dat we diverse basis escape spellen op de verschillende duurzame thema’s hebben ontwikkeld. Deze thema’s zijn gekoppeld aan verschillende Sustainable Development Goals. Basisthema’s die reeds zijn uitgewerkt zijn: afval/circulariteit – energie – vergroening – voedselverspilling – fair trade. Daarnaast is de mogelijkheid om een thema op maat te laten uitwerken. Dit is interessant als je de eskiproom wil inzetten rondom een specifiek eigen onderwerp.

Op locatie
De eskiproom wordt op locatie neergezet. Tijdens het gebruik wordt uitgegaan van twee personen begeleiding. Tijdens het event is er altijd een aanspreekpunt aanwezig.

Maatwerk mogelijkheden
Wil je de eskiproom inzetten voor een specifiek thema vanuit je organisatie, dan zijn er talloze mogelijkheden. Van een lokaal verhaal voor kinderen, escape-spellen met eigen thema’s tot huren van de eskiproom voor langere periode.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de eskiproom en de mogelijkheden? Neem dan contact op via info@vanpetnaarpret.nl of 06-55770523

Introductie Eskiproom - Lochal Tilburg