Kroonluchter Breda - Nieuwe Veste

Mensen laten zien, inspireren en verbazen, dat je van iets heel negatiefs (plastic afval), door anders te kijken en te doen, iets heel positiefs (een indrukwekkende kroonluchter) kunt maken. Het lelijke eendje wordt een prachtige zwaan. De overtuiging is dat deze manier van denken, door te doen, onmisbaar is om een versnelling te realiseren voor onze toekomstige circulaire economie.  
De ambitie van het project Kroonluchter Breda is om samen met de Bredanaars een Kroonluchter op te hangen in de Nieuwe Veste. BredaNu heeft hier een item over gemaakt. 

Meedoen?

Het realiseren en exposeren van de Kroonluchter Breda kost geld. Het budget van Nieuwe Veste is beperkt en willen vooral investeren in de expositie en programmering rondom de Kroonluchter. Dit vragen we een bijdrage aan de Bredanaren om dit project te realiseren. De kosten van de expositie gedurende zes maanden willen we zo graag financieren. Het eerste doel is een Kroonluchter Breda met 42 bollen of 07×6 bollen in de week van 9 oktober 2023 te onthullen. Het benodigde bedrag hiervoor is € 6.500,-. Het tweede doel is om de Kroonluchter Breda uit te breiden naar 076 bollen. Hiervoor is een bedrag nodig van € 10.000,-. Graag betrekken we zoveel mogelijk mensen en organisaties en zijn er daarom diverse mogelijkheden om mee te doen.

Mogelijkheden
1) Doneer een bedrag naar keuze om project mogelijk te maken;
2) Adopteer een lamp voor de prijs van €150,-;
3) Adopteer een lamp en recycle deze zelf met je organisatie als teamactiviteit voor de prijs van € 500,-;
4) Word partner van dit project voor € 500,- in euro’s of in sponsoring van materialen/arbeid voor realiseren van de expositie.

Iedereen die adopteert of bijdraagt, wordt tijdens de expositie en/of in onze communicatie zichtbaar gemaakt en uitgenodigd voor de onthulling. Je kunt ook altijd even rechtstreeks contact opnemen voor vragen via: info@vanpetnaarpret.nl. Alvast super bedankt!

Partners

Inspiratie KroonluchterØ13
De grootste circulaire kroonluchter van de wereld hangt tot eind 2023 te pronken in de LocHal in Tilburg. De 32 m2 grote kroonluchter bestaat uit 169 (13×13) lampen, gemaakt van 10.000 gerecyclede petflesjes. De boodschap hierachter is dat je door anders te kijken en te doen, je van iets heel negatiefs (zwerf)afval, iets super vets kan maken. Ofwel het lelijke eendje van de straat wordt een prachtige zwaan in de lucht. Meer informatie vind je op www.kroonluchter013.nl

Een van de partners van dit project heeft een mooie film van laten gemaakt van het proces en het verhaal en motivatie van de ontwerpers.