Kroonluchter Waalwijk

Mensen laten zien, inspireren en verbazen, dat je van iets heel negatiefs (plastic afval), door anders te kijken en te doen, iets heel positiefs (een indrukwekkende kroonluchter) kunt maken. Het lelijke eendje wordt een prachtige zwaan. Dit is de ambitie van het project Kroonluchter Waalwijk.

Aanleiding 
Inwoners van jong tot oud in Waalwijk bereiken met de boodschap dat (zwerf)afval, grondstof is van de toekomst (campagne #afvaliswaardevol). De realisatie van de grootste circulaire Kroonluchter van de wereld in de LocHal. En het belang van vitaliteit van bewoners vormen de basis van de ReCycle-tour door gemeente Waalwijk om de Kroonluchter Waalwijk te realiseren.  

Inspiratie
’s werelds grootste circulaire kroonluchter van de wereld hangt te schitteren in de LocHal in Tilburg (www.kroonluchter013.nl). Gemaakt van petflesjes uit het zwerfafval voor het statiegeld tijdperk. Een uniek verhaal met een uniek proces. Een van de partners van dit project heeft hier ene mooie film van laten maken. Deze mooie kroonluchter en haar boodschap willen we graag naar Waalwijk halen. Daarbij vind we het belangrijk om een eigen kroonluchter te maken voor en door de bewoners van de hele gemeente waalwijk.

ReCycle-Tour
Samen met de inwoners, bedrijven en organisaties in Waalwijk gaan we letterlijk met energie van de inwoners een eigen kroonluchter recyclen van petflesjes uit (zwerf)afval. Deze Kroonluchter gaan we exposeren op de meest prominente plek in de gemeente Waalwijk.

Het basisidee is om een KroonluchterØ4 te maken met 16 Petlampen, die op 16 verschillende locaties in gemeente Waalwijk zijn gerecycled met de shredderfiets. De planning is om op 18 september de kroonluchter te onthullen op de meest prominente plek in de gemeente Waalwijk.

Het is zeker mogelijk om de kroonluchter uit te breiden met een extra ringen naar 25, 36 en meer lampen. Betrokken circulaire bedrijven en organisatie uit de gemeente kunnen lampen adopteren.

Hoe werkt het?
Wil je meedoen aan dit gezamenlijk project en een eigen PETlamp in de Kroonluchter Waalwijk? 

1) Ben je een maatschappelijk organisatie(zoals een school of vereniging), neem dan contact op met vanPETnaarPRET. De kans is groot dat er een PETlamp is gereserveerd. Wij komen dan op een afgesproken moment langs om een Petlamp bij elkaar te recyclen met de shredderfiets (minimaal 500 gram). Een belangrijke voorwaarde is dat je met een groepje een rondje zwerfafval gaat opruimen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.  

2) Ben je een commerciële organisatie, dan kun je als organisatie de Kroonluchter uitbreiden door partner te worden. Dit betekent dat we een recyclesessie op je bedrijf organiseren om minimaal 500 gram te recyclen. Van deze grondstof wordt een PETlamp gemaakt voor in de Kroonluchter. Daarnaast wordt je bedrijf partner van het project. De kosten bedragen € 500,- (excl. btw).

Contactgegevens
Bij interesse stuur een e-mail naar: info@vanpetnaarpret.nl met als onderwerp ‘KroonluchterWaalwijk’. Daarnaast kun je ook direct contact opnemen via t. 06-55770523.

‘ReCyclen is Fun’