concept - Kroonluchter

De grondstof voor onze kroonluchters zijn gebruikte petflesjes (voor statiegeld tijdperk), die veelal als zwerfafval op straat lagen. Via ‘urban mining’ hebben we deze petflesjes verzameld. Dit maakte Nederland stukje schoner en we laten de kansen van circulair doen zien. Om de impact van ons verhaal richting een brede mensen te vergroten, hebben we ervoor gekozen om een uniek en opvallend eindproduct te maken. Hiermee bereiken niet alleen mensen, die toch al met duurzaamheid bezig zijn, maar juist de veel grotere groep die dat nog niet is. We vergroten daarnaast onze sociale impact tijdens het realisatieproces, door heel veel mensen van jong tot oud te betrekken. Het resultaat een echt ‘statement piece’ in de vorm van een kroonluchter. 

Uniek verhaal
Deze kroonluchter is een handgemaakt, circulair, uniek ‘statement piece’ van 100% gerecyclede petflesjes. Het start met gebruikte petflesje als (zwerf)afval, die handmatig worden schoongemaakt en versnipperd met de fiets (the reCycle). Dit vormt de grondstof voor de bollen, waarvan PETlampen worden gemaakt die samen een kroonluchter vormen. Onze boodschap is: Als je anders kijken naar dingen, je van iets waardeloos(PET), iets waardevols(PRET) kunt maken. 

Inmiddels zijn we volop aan het door ontwikkelen en zijn er ook kroonluchters gemaakt van ziekenhuis-afval en druivenbakjes. Dit betekent dat we inmiddels in staat zijn om diverse afvalstromen, waarvoor nog geen duurzamer alternatief is, te gebruiken.

Een eigen unieke Kroonluchter?

Heb je interesse om ook een circulaire ‘statemant piece’ op te hangen in bijvoorbeeld je showroom, ontvangsthal of op een andere prominente plek in je bedrijf. Het zal het duurzame verhaal van je bedrijf extra kracht bij zetten richting klanten en medewerkers. Er zijn tal van keuze mogelijkheden van omvang (min. 5 petlampen), eigen petflesjes, zelf recyclen, kiezen van kleuren van de bollen tot vorm van kroonlucht.  De basisprijs voor een kroonluchter is €1.250,- excl. btw. 

Kroonluchter Impressies

20191127_121549
20200824_105104
35
20230414_103914
51
20230309_131214 (002)
20230414_124903