Schoolprogramma's

vanPETnaarPRET zorgt op een interactieve en positieve manier voor bewustwording bij kinderen. Een belangrijk punt is plezier: afval wordt een grondstof om vette dingen te maken. Spelend leren vergroot de impact en de kans op bewustwording en handelen. Recyclen is FUN! 

Doelgroepen
De schoolprogramma’s  hebben een sterk educatief karakter en zijn uitermate geschikt voor het basisonderwijs. Enkele programma’s zijn ook geschikt voor het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs. Afhankelijk van het type onderwijs wordt het schoolprogramma aangepast aan de leeftijd van de leerlingen. 

Verschillende programma’s

We bieden zes verschillende programma’s aan:

  1. vanPETnaarPRET gastles: naast dat de kinderen het verhaal achter vanPETnaarPRET horen, gaan ze ook zelf aan de slag.
  2.  reCycle Callenge: met de reCycle (door ons ontwikkelde) shredderfiets maken we de ultieme combi van sporten, circulair bijdragen en plezier hebben.
  3. PetPret Vijfkamp: de kinderen gaan in groepjes met vijf verschillende onderdelen aan de slag om zoveel mogelijk punten te verzamelen.
  4. vanPETnaarPRETmetLED: de kinderen zien (en helpen bij) het volledige proces van afval tot lamp.
  5. Doppen Challenges: in het kader van ‘circulair bouwen’ maken de kinderen torens, mozaïeken en hun eigen wereld met behulp van doppen.
  6. PetPretPakket: in het DIY pakket zit alles om een volledige workshop zelf te verzorgen. 

Meer informatie
Wil je meer weten over hoe dit programma voor jouw organisatie invulling te geven, neem dan vrijblijvend contact op en wij denken graag met je mee over een passend voorstel. Download hier alvast onze uitgebreide informatie voor scholen.  

Sfeerimpressie

IMG-20201125-WA0004