Een concept dat vanuit een spontaan project afgelopen jaar in Roosendaal is ontstaan. De basis van dit concept is het gedachtegoed van vanPetnaarPret. Hierin willen we graag verbinden, circulair & creatief zijn, plezier maken, impactvol zijn en een mooi verhaal vertellen. De aanleiding was eigenlijk heel simpel een berg met ‘afval’ pallets op locatie, onze stagiaire Lucas die van hout houdt en een artikel over het belang en verdwijnen van insecten. Deze cocktail zorgde voor het eerste vanderBij-project.

Hoe werkt het?

We hebben van afvalpallets bakjes (insectenkamers) gemaakt en deze op een markt in Roosendaal uitgedeeld aan willekeurige bewoners/gezinnen. De voorwaarde om hotelkamereigenaar te worden was om deze te vullen en weer in te leveren. Zo hebben we 60 losse kamertjes (iets meer uitgedeeld :-)) retour ontvangen met kamernummers die gekoppeld zijn aan de eigenaren. (Kijk hier wie eigenaar is van welke kamer>)

Vervolgens hebben we samen met het Voedselbos Vierhoeven, Aleco en de tuingroep van GGZ Roosendaal de insectenkamers gefinetuned. In samenwerking met de BVR Groep is de constructie van het hotel gerealiseerd op de locatie van het voedselbos Vierhoeven. Tot slot zijn de insectenkamers erin geplaatst en heeft er 12 juli een grootste opening plaatsgevonden met alle betrokkenen en eigenaren. 

Bouw een hotel in jouw wijk, stad, locatie.

Wil je ook franchisenemer worden voor een vanderBij insectenhotel in jouw wijk, stad of organisatie? Dat is zeker mogelijk. Wij maken een plan en zorgen samen met jou en lokale betrokkenen voor de realisatie. Stuur ons een bericht via info@vanpetnaarpret.nl en wij helpen je graag om samen met ons de grootste hotelketen van Nederland te realiseren :-).  

Boek je eigen hotelkamer.

Bijen en insecten zijn onmisbaar voor onze natuur. Gun je de hartwerkende insecten/bijen ook ‘vakantie’ ;-)? Dan kan dat een eenvoudige en concrete manier door je eigen hotelkamer te boeken ofwel te adopteren.  De locatie van jouw kamer is nog niets bekend. Als we voldoende boekingen hebben, minimaal 30 kamer, dan gaan we op zoek naar een locatie voor het nieuwe hotel. 

Er is ook een optie om samen met anderen een kamer te boeken. De prijs per kamer is € 75,- voor een periode van drie jaar. Daarna kun je bepalen of je de boeking verlengd. De periode start zodra het hotel is gebouwd.

fotografie Koen Mol
fotografie Koen Mol
fotografie Koen Mol
fotografie Koen Mol
20231012_204042_resized